Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 51 to 75 of 81
  1. #51
    VOA Member
    since 2020
    Ohio
    Steve M's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    4,362
    2008 SRT-10 Coupe - Venom Red Metallic w/ White Stripes - 1/4 Mile Passes (YouTube)
    High Flow Cats | Gen 5 Intake Man. | UDP | HPT | 3.55s | MCS | DSS Axles | Nth Moto Clutch | 11.027 @ 130.06 (Vid), 1.78 60' (+1,622 ft DA, w/ 3.55s & Hoosier Drag Radials)

  2. #52
    Thanks for the link Steve

    On a side note I got a few more things done over the past couple days

    My battery died completely without warning , started fine everyday, then after driving to a friend's place , turned car off to get out abd open the garage , when I got back in everything just died , no lights, no crank, nothing

    Got new battery with a 3 year warrantee qnd all Is good now thank God

    Also installed a new Kenwood radio deck , has Bluetooth music and phone with a microphone , super happy with the price and Installation, shops name is Sids audio here near toronto

    Also installed a a new leather shift boot and refinished the shift knob.20210928_161829.jpg20210819_162919.jpg20210819_162928.jpg20210928_161821.jpg20210928_161822.jpg

  3. #53
    Polished up the VIPER panels on both sides

    The screws I showed earlier are also a match here if yours are looking weathered like mine wereScreenshot_20210928-165148_Gallery.jpgScreenshot_20210928-165205_Gallery.jpgScreenshot_20210928-165632_Gallery.jpgScreenshot_20210928-165638_Gallery.jpg20210928_144041.jpg

  4. #54
    Also noticed the rubber boot in the shifter is torn to shreds, gonna order a new one and install I when I do a short shifter

    Was rally nasty and filthy under there, I'm probably the first one to open it up

    Other then that I'm really happy with the progress and how's its coming along

    Also got my new air and heating blower with register, hope to gave that installed soon

    20210928_154527.jpg20210928_161919.jpg20210928_162642.jpg20210928_164458.jpg20210928_164502.jpg

  5. #55
    VOA Mamba Member
    since 2021
    Ontario
    Mike Goddard's Avatar
    Join Date
    Sep 2021
    Location
    Blackstock Ontario
    Posts
    11

    Cool

    Hi Guys, after 6yrs of driving corvette convertible. Finally jump to an 04 Viper Convertible, Mamba edition. What a beautiful machine.

  6. #56
    Quote Originally Posted by Mike Goddard View Post
    Hi Guys, after 6yrs of driving corvette convertible. Finally jump to an 04 Viper Convertible, Mamba edition. What a beautiful machine.
    nice mike, post some photos

    what part of ontario are you from?

    toronto area here

  7. #57
    VOA Mamba Member
    since 2021
    Ontario
    Mike Goddard's Avatar
    Join Date
    Sep 2021
    Location
    Blackstock Ontario
    Posts
    11
    Blackstock Ontario, close to Port Perry. 1/2 hour north of Oshawa.
    Attached Images Attached Images

  8. #58
    Quote Originally Posted by Mike Goddard View Post
    Blackstock Ontario, close to Port Perry. 1/2 hour north of Oshawa.
    Looks amazing, really like the paint scheme on it

  9. #59
    Can you guys tell me if my battery set up looks right ?

    The dealer said in the report the battery holder is not correct

    I also noticed the clp down bolt is either stripped or not the right fit

    Lastly anyway to remove the whole battery tray ,? I need to refinish it , it's rusted a bit

    Thanks

    20210929_123253.jpg20210929_123257.jpg20210929_121321.jpg

  10. #60
    Enthusiast Viper GTS-R's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Uxbridge
    Posts
    141
    Blackstock Ontario, close to Port Perry. 1/2 hour north of Oshawa.
    I’m 1/2 hour from you, just north of Uxbridge.
    They’re coming to get you Barbara.

  11. #61
    VOA Mamba Member
    since 2021
    Ontario
    Mike Goddard's Avatar
    Join Date
    Sep 2021
    Location
    Blackstock Ontario
    Posts
    11
    We should catch up somewhere, like to meet a few Viper owners.

  12. #62
    VOA Mamba Member
    since 2021
    Ontario
    Mike Goddard's Avatar
    Join Date
    Sep 2021
    Location
    Blackstock Ontario
    Posts
    11
    Thank you. I will get a few interior pics

  13. #63
    VOA Mamba Member
    since 2021
    Ontario
    Mike Goddard's Avatar
    Join Date
    Sep 2021
    Location
    Blackstock Ontario
    Posts
    11
    Interior pics
    Attached Images Attached Images

  14. #64
    Regional Membership Director
    VOA Member
    since 2013
    Ontario
    J TNT's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Ontario,MCVO,PA,OH
    Posts
    2,506
    Awesome looking Ride Mike and Welcome aboard !
    We have a Fall Cruise this Saturday starting out your way , Hoping you can join us !
    Charter Member ,

  15. #65
    VOA Member
    since 2020
    Ohio
    Steve M's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    4,362
    Quote Originally Posted by 1Willy1 View Post
    Can you guys tell me if my battery set up looks right ?

    The dealer said in the report the battery holder is not correct

    I also noticed the clp down bolt is either stripped or not the right fit

    Lastly anyway to remove the whole battery tray ,? I need to refinish it , it's rusted a bit

    Thanks
    Battery tray looks the same as what's on mine. Hold down is definitely the same. If the nut/bolt holding it in place isn't doing its job, that'll need to be addressed. Not sure if the whole tray comes out or not...never tried. If it were mine, I'd sure try to find a way to get it out to get it properly prepped and repainted.

    Not sure what the OEM battery cables and terminals look like, but those look nothing like what came stock on my Gen 4. Mine were top post, but there's absolutely nothing wrong with side post.

    Here's an idea of what you could do if you wanted something different: https://driveviper.com/forums/thread...tery-Terminals

    But if what you have works, probably just best to leave it.
    2008 SRT-10 Coupe - Venom Red Metallic w/ White Stripes - 1/4 Mile Passes (YouTube)
    High Flow Cats | Gen 5 Intake Man. | UDP | HPT | 3.55s | MCS | DSS Axles | Nth Moto Clutch | 11.027 @ 130.06 (Vid), 1.78 60' (+1,622 ft DA, w/ 3.55s & Hoosier Drag Radials)

  16. #66
    Quote Originally Posted by Steve M View Post
    Battery tray looks the same as what's on mine. Hold down is definitely the same. If the nut/bolt holding it in place isn't doing its job, that'll need to be addressed. Not sure if the whole tray comes out or not...never tried. If it were mine, I'd sure try to find a way to get it out to get it properly prepped and repainted.

    Not sure what the OEM battery cables and terminals look like, but those look nothing like what came stock on my Gen 4. Mine were top post, but there's absolutely nothing wrong with side post.

    Here's an idea of what you could do if you wanted something different: https://driveviper.com/forums/thread...tery-Terminals

    But if what you have works, probably just best to leave it.
    I think those are OEM cables but last owner just got rid of the top-post mounting ends

    Side-post probably makes more sense given how close it is to the top of the trunk lid anyways

    I couldn't figure out how to remove my battery tray so I just wire-brushed it in the car and then POR-15'd it. Good enough!

  17. #67
    VOA Member
    since 2020
    Ohio
    Steve M's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    4,362
    Quote Originally Posted by efnfast View Post
    Side-post probably makes more sense given how close it is to the top of the trunk lid anyways
    My thoughts exactly.
    2008 SRT-10 Coupe - Venom Red Metallic w/ White Stripes - 1/4 Mile Passes (YouTube)
    High Flow Cats | Gen 5 Intake Man. | UDP | HPT | 3.55s | MCS | DSS Axles | Nth Moto Clutch | 11.027 @ 130.06 (Vid), 1.78 60' (+1,622 ft DA, w/ 3.55s & Hoosier Drag Radials)

  18. #68
    Enthusiast
    Join Date
    Sep 2016
    Location
    Wesley Chapel, FL
    Posts
    142
    She’s a beauty! Love everything about it.

  19. #69
    VOA Mamba Member
    since 2021
    Ontario
    Mike Goddard's Avatar
    Join Date
    Sep 2021
    Location
    Blackstock Ontario
    Posts
    11
    Thank you, look forward to meeting you Saturday morning

  20. #70
    Quote Originally Posted by Steve M View Post
    Battery tray looks the same as what's on mine. Hold down is definitely the same. If the nut/bolt holding it in place isn't doing its job, that'll need to be addressed. Not sure if the whole tray comes out or not...never tried. If it were mine, I'd sure try to find a way to get it out to get it properly prepped and repainted.

    Not sure what the OEM battery cables and terminals look like, but those look nothing like what came stock on my Gen 4. Mine were top post, but there's absolutely nothing wrong with side post.

    Here's an idea of what you could do if you wanted something different: https://driveviper.com/forums/thread...tery-Terminals

    But if what you have works, probably just best to leave it.
    Quote Originally Posted by efnfast View Post
    I think those are OEM cables but last owner just got rid of the top-post mounting ends

    Side-post probably makes more sense given how close it is to the top of the trunk lid anyways

    I couldn't figure out how to remove my battery tray so I just wire-brushed it in the car and then POR-15'd it. Good enough!
    Good to know Thanks guys

    I used a wire wheels and sandpaper to remove the rust, then brushed on a rust paint, looks alot better but I would prefer getting the whole tray out to do it properly

    Anyways made some more progress

    Installed a new air blower and resistor, both were finished

    Blower was rusted abd would barely spin, resistor visibly failed as well.

    Still won't blow AC gotta deal with that in the spring

    20211018_161505.jpg20211018_162504.jpg20211002_171447.jpg20211002_184811.jpg

  21. #71
    while you're there make sure the negative cable attachment to the frame is tight.

    I just spent 4weeks chasing electrical gremlin - sometimes my car would start fine, sometimes the starter would just click, and other times I'd randomly lose power. I replaced the battery and it worked for a little while before my problems returned. Then I replaced the starter and it worked for a little while before the problems came back. Then I found that the negative/frame connection had became loose and was causing all my problems, grrrrrr.

  22. #72
    not sure if mentioned but you should pull the rear wheels and check the e-brake pads. the ebrake is known to not disengage all the way and can cause the pads to drag. If you use the e-brake a lot, this can become an issue very quickly. If you don't catch it in time and the pads wear through, you'll be looking at new rotors instead of just replacing the ebrake pads. someone who knows more about it than i do will probably chime in. When i bought my viper and started reading about it i pulled the wheels and checked my pads and thankfully did so because i was probably not too long off from damaging the rotors. i put new ebrake pads on and now i just leave the car in gear when i park and don't use the e-brake. living in florida where virtually everything is flat is a big plus to not having to use that e-brake.
    2006 SRT10 Black Coupe

  23. #73
    Quote Originally Posted by efnfast View Post
    while you're there make sure the negative cable attachment to the frame is tight.

    I just spent 4weeks chasing electrical gremlin - sometimes my car would start fine, sometimes the starter would just click, and other times I'd randomly lose power. I replaced the battery and it worked for a little while before my problems returned. Then I replaced the starter and it worked for a little while before the problems came back. Then I found that the negative/frame connection had became loose and was causing all my problems, grrrrrr.
    Thanks for the heads up, this was an issue on my vette as well

    I will take a closer look , one of the wires looks somewhat frayed as well near where it meets the battery

    Quote Originally Posted by blankline9 View Post
    not sure if mentioned but you should pull the rear wheels and check the e-brake pads. the ebrake is known to not disengage all the way and can cause the pads to drag. If you use the e-brake a lot, this can become an issue very quickly. If you don't catch it in time and the pads wear through, you'll be looking at new rotors instead of just replacing the ebrake pads. someone who knows more about it than i do will probably chime in. When i bought my viper and started reading about it i pulled the wheels and checked my pads and thankfully did so because i was probably not too long off from damaging the rotors. i put new ebrake pads on and now i just leave the car in gear when i park and don't use the e-brake. living in florida where virtually everything is flat is a big plus to not having to use that e-brake.
    Thanks I'll look into it , I use mine 100% of the time even when parked flat, just a habit I guess
    Last edited by 1Willy1; 10-25-2021 at 02:07 AM.

  24. #74
    Hey guys , would like to do some maintenance over the winter months

    Plugs forsure , possibly wires as well, although I know it's a big job I'll have to have a shop do it for me

    Does anyone know the exact spark plug and wire I should use ? I tend to prefer stock

    Thanks

  25. #75
    Ordered NGK 3459

    The wires I want to make sure are done right the first time, are NGK blue wires any good? Should I just go stock ?

    Any advice would be appreciated

    Car boggs slightly in low RPM once in a while


    Thanks guy


 
Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •